Enorme geboortegolf in Ouwehands Dierenpark Rhenen

Rhenen, 17 september 2019


Enorme geboortegolf in Ouwehands Dierenpark Rhenen


In de eerste helft van dit jaar is de bevolking van Ouwehands Dierenpark behoorlijk uitgebreid met nieuwe bewoners. Diverse diersoorten kregen jongen, waarvan een aantal zelfs onverwachts.

In het kader van het Europese fokprogramma, waar Ouwehands Dierenpark aan meewerkt, wordt altijd geprobeerd diersoorten te laten voortbestaan. Met deze reden kwam bijvoorbeeld ringstaartmaki mannetje Nutella naar het park om voor jongen te zorgen. Maar liefst drie ringstaartmaki’s werden geboren!

Bij de nevelpanters hebben de twee vrouwen en het mannetje gezorgd voor maar liefst vijf nevelpantertjes (zie foto). Ook het wrattenzwijnkoppel kreeg dit jaar vier jongen waarmee zij inmiddels lekker liggen te modderbaden.

Na een draagtijd van ruim acht maanden was het in maart zover. Orang-oetan Tjintha kreeg vroeg in de morgen een jong. Schuin tegenover haar wonen de rendieren. Ook hier werden begin dit jaar drie jongen geboren. Verrast werd het dierenpark door minstens drie kleine prairiehonden. Deze diersoort leeft voornamelijk onder de grond en ineens waren daar drie kleintjes die even nieuwsgierig hun veilige hol verlieten.

Richting de zomer zijn de pelikanen en Cubaanse en Europese flamingo’s druk aan het broeden op hun eieren. Het is altijd maar afwachten of de eieren uit gaan komen. Bij de zeepaardjes in het aquarium was een ware explosie aan jongen. Honderden kleine, werkelijk minuscule zeepaardjes zwommen rond in het verblijf. Helaas zullen veel daarvan, zoals dat gaat in de natuur, sneuvelen in hun strijd te overleven.

We zijn blij dat we genoeg ruimte hebben in de verblijven op het park. Desondanks zullen in het kader van het fokprogramma en het behouden van gezonde stamboeken veel dieren ook weer verhuizen naar andere parken waar zij hun gezin kunnen stichten. Gelukkig duurt dit nog even en kunnen we voorlopig genieten van al het nieuwe leven in de dierentuin in Rhenen.

Kijk op www.schoolreis.nl/ouwehands of op pagina 36 en 37 van het Nationaal Schoolreis Magazine (najaar 2019) voor een avontuurlijke schoolreis naar Ouwehands Dierenpark Rhenen.
 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!