En nu? Moesten we ze nou nog uitzwaaien of konden we naar huis?

Vrijdag 23 mei 2014

Haar wekker was nog niet gegaan of ze stuiterde de trap al af. Haar normale ochtendsufheid was nergens te bekennen. Nog voor ik zelf mijn bed uit was (mijn ochtend sufheid was er wel) toeterde het al in mijn oren: 'Vandaag ga ik op schoolreisje! Vandaag ga ik lekker pannenkoeken eten!'

'We gaan buiten pannenkoeken eten mam. Bij een restaurant. En juf zegt dat ze verrukkuluk zijn!' We aten onze boterham en daarna brak ik mijn hoofd over wat ze aan moest. Lange broek of korte broek? Sandalen of dichte schoenen? Wel of geen jas? In elk geval haar knalrode school t-shirt.

'Ik hoef helemaal niks mee te nemen mama. Geen fruit en geen brood voor de overblijf. Alléén mijn t-hsirt' Niks mee? Niks mee? Maar in de brief stond dat wat extra drinken wel handig zou zijn. En snoep? Hoe zit het met snoep? Op schoolreis heb je toch altijd snoep mee? Van mij hoeft het niet zo nodig maar stel nou dat de rest allemaal wèl iets bij zich heeft. En hoe zit het nou met dat extra drinken? Moet dat nou wel of niet? En moet je dat dan de hele dag rondzeulen op je rug? Ik hoor je al klagen. En eigenlijk moet je ook wel zonnebrand mee...

'Gaan we nou al mam? Ik wil op schoolreis! Er is ook een Hele Hoge glijbaan! Met wel VIER bochten zegt de juf.

We gingen. Wat later dan normaal maar nog steeds te vroeg. Een ommetje langs het stemlokaal. Daar kreeg ze een snoepje. Dat was in elk geval een. Ik had niks meegenomen. Er stond niks over snoep.
Toen op naar het schoolplein. Zwaaien naar groep 3 die met de bus vertrok. Ik zag toch kinderen met snoep. Maar er stond toch niks..? Dat drinken hoefde inderdaad niet. Gelukkig, geen gezeul en dus geen geklaag. En de juf zou wel voor haar zonnebrand zorgen.

'Daaaag mam! Daaaag! Nee, ik neem geen stukje pannenkoek voor je mee, dat wordt koud en vies. Daaaaag!'
 

"En nu? Hoe moest het nu? Moesten we ze nou nog uitzwaaien of konden we naar huis?"


Ik liet haar achter in het klaslokaal. Om haar totaal geen zorgen. Die zou zich wel vermaken met haar pannenkoek en glijbaan met vier bochten. En nu? Hoe moest het nu? Moesten we ze nou nog uitzwaaien of konden we naar huis? Ik keek vertijfeld om me heen. Er stonden nog meer ouders dus ik bleef ook maar staan en zwaaide een kwartiertje later de auto na.

'Daaaaag mamaaa!'

Ik liep naar huis en maakte koffie. Die had ik wel verdiend. Zei ik het niet eerder? Ik wil een kleutermoederclub! Eentje die me alle ongeschreven regels uitlegt. Over schoolreisjes en snoep enzo.

Met speciale dank aan @EnJoyPes moeder van een dochter in groep 1, via haar blog enjoypes.blogspot.nl.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!