Duurzaamheid en FSC-gecertificeerde partners

Apeldoorn, 27 augustus 2019

Duurzaamheid en onze samenwerking met FSC-gecertificeerde partners


FSC, keurmerk voor verantwoord bosbeheer
Wij voelen ons als initiatiefnemer van het Nationaal Schoolreis Magazine verantwoordelijk om het milieu zo min mogelijk te belasten. Dit is de reden waarom wij het magazine altijd bij een FSC-gecertificeerde drukkerij laten vervaardigen. Het geeft ons de zekerheid dat de grondstof voor het papier afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen en niet uit een bos met hoge natuurwaarden (‘Oerbos’) of van een plantage waarvoor tropisch regenwoud heeft moeten wijken. Drukinkt- en papierinkoop gaat bij de drukkerij van het Nationaal Schoolreis Magazine volgens strikte regels evenals het verwerken van papierafval en chemische reststoffen.

Samen met de drukker streven we ernaar dat het Nationaal Schoolreis Magazine volgend jaar gedrukt wordt met bio-inkten en bio-lak, het bevat minder milieubelastende grondstoffen. Bio-inkten worden gemaakt op basis van plantaardige oliën en zijn daardoor minder milieubelastend dan conventionele inkten op basis van minerale oliën.

Gecertificeerd composteerbaar folie
Sinds dit najaar hebben we ervoor gekozen om het magazine in te laten sealen met een milieuvriendelijke biofolie van maiszetmeel. Deze folie bestaat uit een combinatie van maiszetmeel en een natuurlijke polyester. Daardoor is deze folie biologisch afbreekbaar en mag gewoon bij het GFT-afval! Zo leveren we ook in dit proces een positieve bijdrage aan het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen en hoeft de postverwerker hiervoor geen fossiele grondstoffen te gebruiken. Bij de productie van deze folie komt er overigens geen CO2 uitstoot vrij.

De postverwerker heeft een aantal ISO certificaten en is lid van FIRA. Het FIRA Platform is een digitaal register waar bedrijven hun MVO-prestaties zichtbaar maken aan klanten. FIRA ondersteunt bedrijven bij het verduurzamen van hun waardeketen, zoals het maximale CO2 uitstoot verkleinen en afval zodanig scheiden dat er minimale belasting voor het milieu optreedt.

Bezorging
Postbedrijf Sandd zorgt (grotendeels) ervoor dat het Nationaal Schoolreis Magazine op jouw school of in jouw brievenbus terecht komt. Sandd is het eerste bezorgbedrijf ter wereld dat volledig klimaatneutraal werkt.

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!