Column: Bart de Boer (voorzitter van de Directie Efteling)

Kaatsheuvel, 27 januari 2011

"Sprookjesachtige herinneringen aan schoolreisjes"


In 2009 ontving de Efteling een record van 4 miljoen bezoekers! Dat betekent dat vrijwel iedere Nederlander een aantal keren in zijn leven een bezoek aan ons attractiepark brengt. Een van de eerste bezoeken aan de Efteling is vaak een schoolreisje met vriendjes en vriendinnetjes uit de klas.

Een eerste ervaring met de muzikale paddestoelen in het Sprookjesbos, de zweefvlucht langs trollen en elfen in Droomvlucht en de duizelingwekkende rit in spookschip De Vliegende Hollander, maken ons attractiepark tot een belangrijk stukje Nederlands cultureel erfgoed. Want juist deze herinneringen aan schoolreisjes laten kinderen terugkomen naar ons mooie park, met hun ouders, hun eigen kinderen of zelfs met hun kleinkinderen.

Een schoolreisje is een beleving op zich; vanaf het moment dat de klassen in de bus naar de bestemming zitten tot het moment dat de kinderen ’s avonds enthousiast, maar uitgeput, aan hun ouders vertellen over alle belevenissen van die dag. De Efteling probeert in aanloop naar of na afloop van een schoolreisje naar de Efteling een leuke en educatieve insteek te bieden in de vorm van de Sprookjesles. Leuke en leerzame oefeningen over de achtergronden van sprookjes, speciaal ontwikkeld voor het basis onderwijs. Zo sluiten de opdrachten in het sprookjeslespakket aan op het bestaande lesprogramma en bieden ze oefeningen voor de verschillende groepen. Extra voorpret of gezellig nagenieten van al het plezier is hiermee verzekerd!

De Efteling blijft een wereld vol sprookjes en avonturen voor jong én oud. De avonturen die de leerlingen, maar ook de leraren en begeleiders, tijdens hun schoolreizen in de Efteling beleven, staan garant voor de mooiste herinneringen. Zo zie ik aankomend jaar klassen al tegen elkaar strijden om de snelste tijd in de nieuwe houten racer-achtbaan Joris en de Draak en hoop ik vanaf april kinderen ademloos te zien kijken en luisteren naar de spectaculaire show in de openluchtarena Raveleijn, waar raven ruiters zullen zijn.

Graag wens ik iedereen dit jaar een heel bijzondere en leuke schoolreis toe, met natuurlijk heel veel mooie en hopelijk sprookjesachtige herinneringen!

Bart de Boer,
voorzitter van de Directie Efteling

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!